Nem vagy bejelentkezve

Béta tesztelés - vagyis hogyan is működik (ha működik:))

Mcsiv - 2010.09.13 13:21 | 0 hozzászólás   

Az általunk favorizált béta tesztelés elsődleges célja, hogy még a fejlesztési fázisban, a nagyközönség elől elzárva lehetőséget biztosítsunk magunknak ahhoz, hogy az új funkciókat egy szűk rétegnek megmutatva összegyűjtsük azokat a pontokat, melyeknél hibák/kérdések, esetleg ötletek vagy javaslatok merülnek fel.

A gyakorlatban ez valahogy így néz ki:

  • az elfogadott béta tesztelési szándékodat rögzítjük felhasználónevedhez, majd eszerint tárjuk eléd azokat az új funkciókat, lehetőségeket, amiken jelenleg dolgozunk.
  • A bekapcsolt állapotot a bal felső sarokban lévő ikon jelzi. Az ikonnak két állapota van, melyek jelzik számodra hogy éppen dolgozunk-e az adott oldalon (Ha fekete-fehér, akkor ugyan azt az oldalt látod, mint a többi, hétköznapi felhasználó, ha színes, akkor a fejlesztési fázisban lévő funkció mutatkozik meg számodra).
  • Bármely állapotban (akár színes, akár fekete-fehér) lehetőséged van hibajegyet vagy javaslatot feladni az adott oldalhoz, funkcióhoz. Ehhez nem kell mást tenned, mint az előbb említett ikonra kattintanod, majd a megadott mezőkre válaszolni.

Nyugodtan írjál minden esetben, ha ötleted van, esetleg hibába futottál, a jelentés anonim módon történik, így nem kell attól félned, hogy az esetleges felvetésed hülyeségnek tűnik számodra, számunkra minden visszajelzés hasznos.

A béta tesztre való jelentkezéshez nem kell mást tenned, mint a weboldal üzenetküldő szolgáltatásán keresztül egy üres levelet küldj a következő felhasználónak: teszt

Előre is köszönjük segítő szándékod,
Üdvözlettel: a relate.hu Csapata


Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás! Légy te az első!

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezned!

Még nem vagy regisztrálva? megteheted itt!
Coding: Mcsiv | Design: puding 1998 - 2011 | relate.hu - All Rights Reserved